Laatste nieuws

Verjaardagscadeau: Donkervoort D8 GTO-JD70

Nieuwsberichten / 28 oktober 2019

Het nieuwste model uit de Donkervoort D8 GTO-familie, breekt volgens Donkervoort door de 2G-barrière.

De D8 GTO-JD70 is ontwikkeld als een eerbetoon voor de 70ste verjaardag van Joop Donkervoort. De auto zou vanuit stilstand met een piekversnelling van 1,02 G accelereren. Dat is meer dan de aantrekkingskracht van de aarde op het menselijk lichaam.

De remprestaties resulteren in een maximale vertraging van 1,65 G op de standaard, voor de openbare weg toegelaten, semi-slick banden. Op speciale racebanden zouden de remkrachten nog hoger liggen. Het nieuwste Donkervoort model is vanaf volgend voorjaar leverbaar.

Donkervoort claimt dat de auto met een gewicht van onder de 700 kg en een vermogen van 415 pk de krachtigste Donkervoort ooit is. “Mijn vader heeft Donkervoort vanuit het niets opgebouwd tot wat het nu is en hij verdient dit eerbetoon van ons op zijn verjaardag”, aldus Denis Donkervoort. “We maken één JD70 voor elk van Joop Donkervoorts verjaardagen.

Denis Donkervoort laat weten dat de prijs van de JD70 begint bij € 163.636,36 (exclusief belastingen) en dat het bedrijf al een aanzienlijk aantal bestellingen heeft mogen noteren.


Tags: , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Saab 96L (1976) en meer...

Volgend bericht

Nieuwe glans voor Daf in Eindhoven

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Saab 96L (1976) en meer...

Een liefhebber bezit bij voorkeur natuurlijk meerdere auto’s. Zo ook Robert Bart, die weloverwogen per categorie een auto...

26 October 2019