Laatste nieuws

Volvo XC40 Auto van het Jaar 2018

Nieuwe auto's / Nieuwsberichten / 7 maart 2018

De Volvo XC40 is de Auto van het Jaar 2018 geworden. Dat met overtuigende voorsprong op de concurrentie. De XC40 haalde 325 punten, de nummer 2 in deze verkiezing, de Seat Ibiza, kwam tot 242.

De jury, bestaande uit 60 autojournalisten uit geheel Europa, gaf de BMW 5 Serie 226 punten, waarmee deze derde werd.

Op de vierde plek is geëindigd de Kia Stinger (204 punten), op de vijfde de Citroën C3 Aircross (171), de zesde de Audi A8 (169) en op de zevende de Alfa Romeo Stelvio (163).

Het is de eerste keer in de 55-jarige geschiedenis van de Auto van het Jaar dat een Volvo met de trofee aan de haal gaat.

Van de drie Nederlandse juryleden zetten Jaco Bijlsma (Autovisie) en Gert Wisse (ANWB) de XC40 op de eerste plek, Ton Roks (Octane) ging voor de Kia Stinger.

De volledige uitslag is te zien op www.caroftheyear.org.

 

 

 


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

Testen met Max Verstappen

Volgend bericht

Winter Trial 2018: het venijn zat in de staart
Uitgelicht

Testen met Max Verstappen

Na drie Grand Prix-overwinningen is Max Verstappen klaar voor een titelaanval. Is zijn Red Bull daar ook klaar voor? Octane...

3 March 2018

Webdevelopment Passionate Bastards