Laatste nieuws

Waalre Classic Car Rally

Reportages / 28 oktober 2018

Traditioneel op de laatste zaterdag van augustus. Goed weer een bijna-zekerheid dus. Zitten we ook nog in de warmste zomer ooit geregistreerd in Nederland en voorspellen ze voor die dag regen, hagel, harde windstoten en onweer. En dan is het ook nog de tiende editie waar je als organisatie eens extra je best voor hebt gedaan. Gelukkig viel het allemaal mee en op weg naar het Brabantse Wassenaar zagen we zowaar de zon doorkomen. Op de Markt, zo heet bijna elk centraal marktplein, een mooie mix aan auto’s. Klassiek, youngtimers en interessant nieuw. Een Renault uit 1936 was de oudste auto en een Aston Martin DB11 de nieuwste. Na een prima ontbijt en koffie kon burgemeester Jan Brenninkmeijer de eerste auto op pad sturen, een Citroen SM.

Na wat omzwervingen door het Brabantse land leidde het routeboek ons bij Boxtel de snelweg op. Verbazing alom natuurlijk, maar hier was over nagedacht. Na al die jaren is de rally zowat op alle binnenwegen van Brabant geweest en zo kwamen we met een paar kilometer snelweg in een heel andere omgeving. Deze dag moesten we de route puzzelen op de dijkweggetjes en dreven in het Land van Maas en Waal. Met het zonnetje nog steeds aan een prima gebied. Lekkere bochtjes, mooie vergezichten, lekker sturen dus.

Begin van de middag toch wat van de voorspelde regen maar al met al viel het wel mee. We reden deze dag met een klassieke Kever cabriolet en dat dak gaat lekker vlot open en dicht. Tijdens de lunchpauze konden we de deelnemende voitures eens nader bekijken. Fijn spul allemaal hoor. Paar fraaie Big Healey’s, enkele fijne Alfa spiders, flinke verzameling Porsches, twee BMW’s Z8, diverse Jaguars zowel klassiek als nieuw. Een fraaie Spyker spider, enkele TVR’s, Fiat Spiders, enkele Ferrari’s en niet te vergeten Aston Martins. Genoeg te zien en te bespreken maar er moest weer gereden worden.

De route was fraai en gelukkig het weer ook hoe meer we in de richting van de finish kwamen.  Na regen komt zonneschijn nietwaar? Na de finish was het prima vertoeven op de terrassen rond het nieuwe gemeentehuis waar de organisatie een prima BBQ had geregeld. Alle baten van deze rally kwamen ten goede aan een aantal goede doelen in Waalre. De organisatie onder aanvoering van voorzitter Henk Eijsbouts en de burgemeester konden enkele organisaties die avond gelukkig maken met een mooie cheque. Zo zorg je ervoor dat de mensen in Waalre niet klagen dat er een dag per jaar in Waalre wat meer uitlaatgeluid is te horen en af en toe wat banden gepiep. Achteraf gezien allemaal erg meegevallen wat betreft het weer, het was een fantastische dag. Laatste zaterdag van augustus is voor volgend jaar al genoteerd.

Tekst & Foto’s Tiny Verhoeven


redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

Antwerp Concours, lekker autofeestje

Volgend bericht

Zoute Grand Prix: 250.000 bezoekers
Meer historie

Antwerp Concours, lekker autofeestje

Voor de veertiende keer een lekker autofeestje in deze Belgische stad. We komen er altijd graag, mooie wagens, goede...

28 October 2018