Laatste nieuws

Wat is de mooiste?

Nieuwsberichten / Reportages / 14 december 2022

In de gesprekken die we met autoliefhebbers hebben komt vaak de stelling boven dat ‘al het moois reeds gemaakt is’, dus dat er geen mooie moderne auto’s meer worden ontworpen. Moderne auto’s zijn te agressief, te druk, lijken allemaal op elkaar, zijn ruimteschepen, zitten vol met lelijke LED-lijnen, en meer van dit soort uitspraken.

Daarom lijkt het ons interessant om jouw antwoord te horen op twee redelijk simpele vragen:

  1. Wat is de mooiste nieuwe auto die in 2022 in de showroom stond?
  2. Wat is volgens jou de mooiste auto aller tijden?

Vanzelfsprekend is de argumentatie van jouw keuzes minstens zo interessant als het antwoord zelf. De definitie van ‘mooi’ laten we geheel aan jou over, maar voor ons gaat dat vooral over ‘elegantie’, ‘schone lijnen’, ‘tijdloos’, ‘puur’, ‘functioneel’, etc. Had Enzo Ferrari gelijk toen hij de Jaguar E-type als mooiste ontwerp ooit betitelde? Is de mooiste auto van dit jaar een sportwagen, of juist een hele simpele kleine auto? Hoe tijdloos zal een nieuwe auto in de toekomst blijken te zijn?

Stuur je antwoorden, vóór 1 januari, per mail naar frankgoedhart@octanemagazine.nl. Wij zijn zeer benieuwd!

De uitslag, aangevuld met opvallende argumentatie, zullen we publiceren in het komende magazine en op onze website. Veel wijsheid en plezier gewenst!

 


Tags: , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Een Falcon van Alan Mann

Volgend bericht

De 'Monte' met 652 cm3

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Een Falcon van Alan Mann

Na lang zoeken vond Ton Roks zijn Ford Falcon Sprint; een originele Rangoon Red Sprint van 1964, met de 260 V8 onder de kap,...

9 December 2022