Laatste nieuws

Wereldrecord: 1.326 Mustangs

Nieuwsberichten / 9 september 2019

Afgelopen zaterdag is op de Ford Lommel Proving Ground een nieuw wereldrecord gevestigd voor de parade met het meeste aantal Ford Mustangs. Een notaris telde niet minder dan 1.326 Mustangs die een onafgebroken rijdende kolonne vormden.

Daarmee wordt het vorige record van 960 voertuigen in Toluca, Mexico gebroken! In totaal schreven niet minder dan 1.700 Mustangs zich in om deel te nemen aan de wereldrecordpoging. Het deelnemersveld telde alle generaties van de Mustang, van 1964 tot 2019. De Mustang-eigenaars kwamen bovendien uit alle hoeken van Europa met 746 voertuigen uit België, 232 uit Duitsland, 136 uit Nederland, 75 uit het Verenigd Koninkrijk, 68 uit Frankrijk, 53 uit Luxemburg en enkele Zwitsers, Monegasken en Polen.

Een emotioneel moment was de minuut stilte van de 3.500 aanwezigen voor Lee Iacocca, de geestelijk vader van de Ford Mustang, die enkele weken geleden overleed.

Locatie voor het vestigen van het nieuwe wereldrecord was de site van Ford Lommel Proving Ground in Belgisch Limburg.


Video en beelden: Ford Europe


Tags: , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

De 604 GTI van mijn Opa

Volgend bericht

Er moest en zou een Mini komen!

Bezoekers lazen ook


Meer historie

De 604 GTI van mijn Opa

Zijn opa kocht, op hoge leeftijd, een van de laatst geproduceerde exemplaren van de Peugeot 604 GTI. Als een van de eerste...

6 September 2019