Op Goede Vrijdag 7 april verzamelden zich, onder een grauw en grijs wolkendek, meer dan 170 klassieke auto’s en youngtimers voor de derde editie van de Octane Scramble. Dit keer, op uitnodiging van de HARC, stonden we in de paddock van het circuit van Zandvoort met uitzicht op de Tarzanbocht.

Al vroeg werd duidelijk dat velen de kou trotseerden en de parkeerplaats die ons was toegewezen vulde zich al snel met een grote verscheidenheid aan auto’s. Dikke Amerikanen (Ford Falcon, Chevrolet Belair’s, Corvette’s, Nash Ambassador en meer) stonden zij aan zij met klassieke Italianen (Maserati Ghibli, Lancia Thema 8.32, Alfa Romeo Giulia, Alfa SZ en meer), stoere Duitsers (Porsche 991 GT3, VW Kever restomod, Opel Vectra OPC, BMW 635CSi’s, BMW 3.0 Csi en meer), stijlvolle Britten (Morgan Plus 4, Jaguar XK120, Aston Martin V8, Alvis van den Plas Tourer en meer), ranke Japanners, stevige Zweden, nuchtere Hollanders en charmante Fransozen.

De kers op de taart was overduidelijk de mogelijkheid om een aantal ronden, met eigen auto, het circuit op te gaan; de brede glimlach waarmee menigeen van het circuit af kwam, vertelde genoeg! Doordat we achter een pace-car van de HARC reden, was het voor alle auto’s, met passagiers, mogelijk om het mooie circuit te verkennen.

De positieve reacties bevestigden ons in de gekozen opzet van de Scramble: informeel en laagdrempelig, als autoliefhebbers onder elkaar een paar uur praten over de aanwezige Maserati’s, MG’s, Dafjes, Belair’s en meer. De kwaliteit en diversiteit van het aanwezige automobiele erfgoed was voor ons wederom een positieve verrassing. Dank aan alle aanwezigen en aan de gastheer, de HARC!

De foto’s van de Scramble gemaakt door Martin Philippo zijn te vinden op deze link: Scramble at the Beach
Foto’s van andere fotografen zijn te vinden op onze Facebook-pagina.

Het is nu al mogelijk om je op te geven voor de komende Octane Scramble, op zondag 4 juni, van 09.00 – 13.00 uur, op het vertrouwde Eemklooster in Amersfoort. Stuur een mailtje naar frankgoedhart@octanemagazine.nl met je naam en auto (merk/model).

× Wil je direct contact?