Laatste nieuws

Home Nieuwste nummer

In de winkel op 18 juni en ook te bestellen via onze webshop

OCTANE 052, juni 2021

ALFA ROMEO GTA’S Als er één auto de ziel van het naoorlogse Alfa Romeo definieerde, dan was dat wel de GTA. Een rendez-vous van een Sprint GTA 1600 en de nieuwe GTAm.

AUSTIN-HEALEY 100M Het is begonnen met een tuningkit waarmee je van een Healey 100 een straatracer kon maken. De 100M is nu een van de meest gezochte klassieke Healeys

DAYTONA BEACH RACES Zestig jaar geleden werd de beroemdste strook strand in de autosportwereld vervangen door de Daytona Speedway – en Hershel McGriff was er bij.

LOTUS 72 JPS Het meest succesvolle exemplaar van de Lotus Type 72 is herrezen: chassisnummer 7, de auto waarmee Emerson Fittipaldi in 1972 en ’73 Formule 1 reed.

BOULAND COSWORTH DFV Een 1:3 model van de meest succesvolle F1-motor aller tijden, die met een druk op de knop naar 10.000 toeren brult. Marcel Bouland bouwt ze in serie.

ARTURO MERZARIO Quality Time met de kleine man met de cowboyhoed, de flamboyante ster van Ferrari en Alfa Romeo in de jaren ’70. Hij heeft nauwelijks aan bravoure ingeboet.

MG ‘CREAM CRACKERS’  Hij was vermaard vanwege zijn uitzonderlijke prestaties in de allerzwaarste trials. We leefden ons uit met het enig overgebleven exemplaar.

SABRA GT Hij was het sportiefste kind van de Israëlische auto-industrie en had de opdracht de harten van Amerikaanse enthousiasten te veroveren – en hun dollars.

RACEN MET MUSTANGS Hij mag het elektrische tijdperk zijn ingegaan, maar de Mustangs waarmee het allemaal begon steigeren nog wild. Racen met een pre-66 Mustang, hoe gaat dat?

NIEUWS De wedergeboorte van de Lancia 037, racen in lucht met de Airspeeder, Bentley’s derde recordpoging op Pikes Peak en alles over het concours bij Paleis Soestdijk

OVERDRIVE Op pad met de veelbelovende Peugeot 508 PSE en de Toyota GR Yaris.

OCTANE AUTO’S Hans van Eeuwijk zoekt een nieuwe baas voor zijn Bentley’s – en zijn huis

MARKT De Quattro is een auto om in de gaten te houden, voor de eerste en de laatste versie.

NIET VERGETEN Chuck Yeager was een boerenkinkel die naar grote hoogten reikte, als eerste door de geluidsbarrière ging en door Tom Wolfe onsterfelijk werd.

<< >>

Sneak preview