Laatste nieuws

Home Nieuwste nummer
Nu in de winkels en te bestellen via onze webshop,  online lezen kan via Readly
OCTANE 060, oktober 2022

SPECIAL 50 JAAR PORSCHE 911 RS Feest in Stuttgart: het is een halve eeuw geleden dat Porsche de 911 Carrera RS 2.7 lanceerde.
SQUIRE De Squire was ooit een superauto, die helaas in een bankroet is geëindigd toen zijn maker 26 jaar oud was.
MILLION DOLLAR BABIES Drie zilveren sportwagens van formaat, die in vele opzichten aan elkaar gewaagd zijn. Welke is de ster onder de sterren?
MGC GTS WORKS Tracktest met een van de twee zeldzame GTS raceversies van een MG die een veel beter lot verdiende.
QUALITY TIME Zonder Chris Lawrence had Morgan waarschijnlijk nooit een overwinning op Le Mans behaald – en was Monica er nooit geweest.
GOING WEST MET LANCIA Dwars door de USA – 5000 kilometer – met een Lancia Dilambda van 1930, niet geheel zonder risico…
FASCINEREND FIASCO De SEFAC Grand Prix moest in de jaren ‘30 de trots van Frankrijk worden, maar dat werd hij niet….
NINIETTE III HYDROPLANE Een speedboot met een achtcilinder van Bugatti. Na vele jaren op het droge – en een lange mocht hij eindelijk weer het water in.
FRANSOOS MET TEMPERAMENT De Ligier JS2 werd ontwikkeld voor de weg, hoewel hij vanaf zijn geboorte met racegenen gezegend was.
EVENEMENTEN & NIEUWS Met het Concours d’Elegance Soestdijk, de Goodwood Revival, de Historic Grand Prix Assen en de nieuwe Porsche 911 GT3 RS, Ferrari Purosangue en Ford Mustang.
OVERDRIVE Rij-ervaringen met de indrukwekkende Mercedes -AMG SL 63.
ICOON Moet u vaak veel sneetjes brood roosteren? Of bent u fan van chic industrieel design? Koop dan een Dualit met zes sleuven.
MADE IN HOLLAND Het had veel mooier kunnen zijn – Jan-Bart Broertjes kijkt terug op de Cotura’s die op basis van de BMW 328 gebouwd werden.
BOEKEN Simon Moore raakt maar niet uitgeschreven over Alfa Romeo’s legendarische 8C in al zijn gedaanten en over Lamborghini is een indrukwekkende werk verschenen in twee lijvige delen.
HARC JOURNAAL Wie kent het niet, het benzinestation van Strijder in Zandvoort, op de hoek vlakbij de ingang van het circuit? Het is plek met historie.
MAN & MACHINE “Er zijn mensen die hun droomauto gewoon kopen, maar ik maak hem liever zelf”, aldus Sven Haverkamp over zijn 911 SC Restomod.
NIET VERGETEN Zonder Karl Probst zou de Amerikaanse legerjeep er wellicht nooit geweest zijn.

<< >>

Sneak preview