Evenementen

Dit jaar zal Octane Magazine wederom actief deelnemen aan verschillende evenementen. Maar naast deelname nemen we het initiatief om dit jaar zelf minimaal vier interessante Octane evenementen te organiseren. U bent van harte uitgenodigd: 

Octane Scramble at the Beach

Een speciale editie van de Octane Scramble, op vrijdag 7 april van 10.00 – 14.00 uur, tijdens de ‘vrij rijden dag’ van de HARC, op het terrein van het circuit Zandvoort. Kom gezellig met uw leuke, bijzondere en geliefde klassiekers en youngtimers langs om gewoon weer om met een kop koffie in de hand elkaars auto te bespreken en bewonderen.

Extra kers op de taart is de mogelijkheid om, tegen een vergoeding van €30,- met eigen auto’s een aantal ronden (gecontroleerd) op het circuit te kunnen rijden. Dit vindt plaats in de pauze van de HARC, van 12.30 – 13.30 uur. Uiteraard volgen we de veilige regels en voorwaarden van de HARC. Inschrijven? Stuur een mail met naam en auto naar: frankgoedhart@octanemagazine.nl ! Save the date!

Octane Concours d’ Elegance

Octane Magazine organiseert dit jaar een eigen concours d’élégance, in samenwerking met de HARC. Restomods zijn welkom.

Het concours heeft plaats op zaterdag 6 mei en maakt deel uit van de Historische Zandvoort Trophy die in dat weekeinde plaats heeft. Er zijn verschillende klassen waarvoor ingeschreven kan worden en deelname staat open voor auto’s tot en met bouwjaar 1990. Er is een klasse voor sportauto’s en sportsedans, zowel origineel als ‘period modified’, wat wil zeggen dat modificaties zijn toegestaan zolang ze ook zo gedaan werden in de tijd dat de auto in kwestie nieuw was. Er zal ook een speciale klasse zijn voor restomods, klassieke auto’s die moderne techniek aan boord hebben.

Zin om mee te doen? Meld je dan aan via info@octanemagazine.nl onder vermelding van ‘Concours HZT’!

Octane Scramble – 3e editie

Na twee succesvolle edities vorig jaar, is het Eemklooster in Amersfoort op zondagochtend 4 juni wederom de locatie voor een laagdrempelige Octane Scramble.

Een ‘cars & coffee’ evenement waar niets hoeft en alles mag. Van 9 – 13 uur zijn lezer en volgers van Octane Magazine van harte uitgenodigd om hun leuke, interessante, snelle, zeldzame maar altijd geliefde klassieker of Youngtimer op het grasveld voor restaurant La Cantina te parkeren. We hebben wat leuke nieuwe ideeën, maar wees er zeker van dat we niets aan het informele en ongedwongen karakter zullen veranderen. Meer informatie over ons thema in de Octane Paddock en nog wat andere ideetjes volgt nog.

Save the date!

Aanmelden mag nu al. Stuur een mailtje naar frankgoedhart@octanemagazine.nl  met vermelding van je naam en auto (merk en model).

Octane 12-in-12 Alpine Challenge

Het is geen picknick, maar een puur rij-evenement. Rijd minstens 12 en maximaal 21 onbekende en uitdagende passen in twaalf uur – in Italië en Frankrijk. Er zijn nog plekken beschikbaar, dus aanmelden maar!

Het concept daarvan is simpel: “Het is een marathon van vrienden onder elkaar. Je rijdt minimaal twaalf passen in twaalf uur. Dat is goed mogelijk, in alle vorige edities heeft zo goed als iedereen dat zonder problemen gehaald. De kampioen der kampioenen was een jongedame in een Mini, ze had 21 passen gedaan, 522 kilometer, in 10 uur een zes minuten. Ze is onlangs onttroond door een Zwitsers team in een Volvo, dat er ook 21 reed, maar in 9 uur en 11 minuten.” 

Aanmelden en meer informatie via info@octanemagazine.nl. Een echte aanrader!

over ons

Octane Magazine is een uitgave van Motoring Events BV. Het magazine brengt reportages over boeiende klassiekers en sportieve nieuwe auto’s, historische trips met markante automobielen, interviews met verzamelaars, ontwerpers en coureurs, columns van onder meer Jay Leno en prof. Matthijs van Dijk en marktanalyses van specialisten van over de gehele wereld. Elk magazine biedt 166 pagina’s ‘Brandstof voor Autoliefhebbers’.
Liefhebbers die tussen de magazines door op de hoogte willen blijven, zijn van harte welkom op deze website, maar ook op de Octane pagina’s op Instagram en Facebook.

× Wil je direct contact?