Zijn naam zegt je wellicht iets. Tony Calo is de man achter de 12in12 Alpine Challenge, dat evenement in het noordwesten van Italië – plus een stukje Frankrijk – waarin je minimaal 12 passen of meer in 12 uur moet zien te rijden. Octane rapporteerde er reeds tweemaal over.
Tony heeft voor volgend jaar een veel groter plan: The TransItalia 150. Dat is een rit van 20 dagen waarin deelnemers 150 passen voor de kiezen krijgen, die zich in Slovenië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië bevinden.
De start heeft hij gepland in Tarvisio en de finish is in Trapani op Sicilië. Data zijn nog niet definitief, maar Tony denkt aan op 13 september 2025 als startdatum. In de eerste etappe moeten zo’n 50 cols overwonnen worden.


Het tweede aansluitende deel bestaat uit de 12in12 Alpine Challenge met als doel 25 cols, waarna de resterende 75 á 80 passen naar Sicilië in tien dagen afgelegd moeten worden. Vrees niet, er zijn ook rustdagen gepland.
Wie niet de gehele rit kan doen, kan ook voor een deel kiezen. Deelname zal 50 euro per persoon per dag gaan kosten, exclusief de hotels en exclusief de 12in12. Deelnemers kunnen gebruik maken van de hotels die Tony organiseert, maar ze zijn vrij zelfs hotels of campings te boeken. Meer over dit evenement is te vinden op de website thetransitalia150.mystrikingly.com. Geïnteresseerden kunnen zich daar aanmelden om vrijblijvend op de hoogte gehouden te worden – dat geeft Tony tevens een idee of er voldoende interesse is. Via de website kan ook direct contact met Tony Calo gezocht worden.

× Wil je direct contact?