Honderden slapende klassiekers gewekt

TEKST Ton Roks FOTO’S Gallery Aaldering

In twee loodsen en een kerk in Zuid-Holland zijn 230 klassiekers ontdekt, die door een solitaire autoliefhebber over een periode van veertig jaar in alle stilte zijn verzameld. Om stof te vergaren, want rijden deed hij er niet mee. Rond Pinksteren wordt de collectie geveild.

Niemand wist wat zich precies in die loodsen in Dordrecht bevond. Af en toe werd er een auto naar binnen gereden, maar er kwam er zelden of nooit een uit. De eigenaar hield angstvallig de deuren gesloten. Een buurman: “Hij was heel erg op zichzelf. Ik woon al vijftien jaar in de buurt, en geregeld heb ik jarenlang niemand bij die loodsen te zien. Ik heb een paar keer voorzichtig gevraagd of ik een keer binnen mocht kijken, maar daar werd afwijzend op gereageerd.”

De heer Palmen leefde solitair, familie of vrienden had hij niet meer, en naar verluidt heeft hij een automaterialenhandel en ook een timmerfabriek gehad en was een groot autoliefhebber. Toen hij door problemen met zijn gezondheid niet meer in staat was zijn eigendommen te beheren, is hij onder bewind gesteld en heeft de rechter gelast dat al zijn bezittingen verkocht moesten worden.

De laatste auto die hij heeft aangekocht is een Chevrolet Corvette C3. Tekenend voor de man is dat hij hem voor de deur van zijn loods heeft betaald en zelf naar binnen heeft gereden, nadat de verkopende partij was vertrokken – hij wilde geen kijkers, dat was duidelijk.

De partij die voor de taak stond de zaak te verkopen, heeft daarvoor contact gezocht met Nederlands bekendste – en grootste – handelaar in klassieke auto’s: Gallery Aaldering in Brummen, van Nico en Nick Aaldering.

Lees het hele verslag in Octane Magazine 063, vrijdag 14 april in de winkel en te bestellen in onze webwinkel.

Bestel Octane Magazine 063 online!

De collectie wordt geveild in samenwerking met Classic Car Auctions. Nico: “De andere auto’s blijven staan waar ze nu staan, zodat potentiële kopers met eigen ogen kunnen zien wat ik zag toe ik voor het eerst die loodsen betrad. We hebben drie kijkdagen met Pinksteren, van 27, 28 en 29 mei, en daarna kan er tot 10 juni geboden worden. Maar alles moet wél weg.”

× Wil je direct contact?