Vroeg in de ochtend van zondag 7 april vormde zich op de oprijlaan van het Eemklooster in Amersfoort een file van de meest uiteenlopende klassiekers en youngtimers. Iedereen wilde er vroeg bij zijn om zeker te zijn van een plekje op het hoofdveld van de zesde editie van de Octane Classics and Coffee.

De organisatie was voorbereid op de komst van bijna 500 auto’s, een aantal dat uiteindelijk ruimschoots overschreden werd. Maar met opschaling van de koffie-capaciteit (dank aan La Cantina, The Coffee Connect, Kok&Kook!) en het aantal vrijwilligers (dank aan Eric, Ruud, Annabel, Roland, Bas, Joep en Jeroen) stonden uiteindelijk alle pareltjes netjes opgesteld rond het klooster.

Het thema in de Octane Paddock was ‘Super Saloons’ en met een Lotus Omega, Mercedes-Benz 190E 2.5-16 EVOII, Mercedes-Benz 500E, Lancia Thema 8.32, Maserati Quattroporte, Bentley Mulsanne Turbo R, Alfa Romeo Giulia (nieuw en oud), Alfa Romeo 75 Turbo, Ford Sierra Cosworth en ook een meer bescheiden Peugeot 406 MI16 Vallelunga trok het centrale plein veel bekijks. De Aston Martin Lagonda cabriolet viel niet onder de supersedans maar was wel bijzonder genoeg voor het laatste plekje in de paddock.

Op het veld en de parkeerplaatsen kwam de opzet van onze evenementen ‘een-Dafje-naast-een-Lamborghini’ weer volledig tot zijn recht. Elke auto kreeg aandacht en (h)erkenning, want achter elke geliefde klassieker en youngtimer zit wel een verhaal dat de eigenaar graag deelt met belangstellenden. Er is dan ook geen ‘best of show’ aan te wijzen, want dat zou onrecht doen aan de 519 andere aanwezige auto’s. Opmerkelijk en zeldzaam waren de AMC-AMX/3, de Graham Paige Super 8 Racing uit 1929, een Aston Martin DB5, de Tomaso Pantera, een Blower Bentley, Lamborghini Espada en de donkerrode Mille Miglia deelnemer. Alfa Romeo was als merk het meest vertegenwoordigd (65 auto’s), gevolgd door BMW en Porsche.

Wij kijken terug op een gemoedelijk en gezellig evenement. We zijn elke editie verrast over hoeveel prachtige auto’s er uit de Nederlandse (en Belgische) garages tevoorschijn komt. Bij een rondgang over het veld komt herhaaldelijk de gedachte ‘oh, maar dat is ook een leuke auto’ naar boven en als dan het weer meezit en iedereen het naar de zin schijnt te hebben, dan mogen we spreken van een mooi succes!

Gelukkig hebben we de beelden nog:

Van de vele fotografen die ons beeld hebben gestuurd hebben we er vier geselecteerd voor een online fotoalbum. De beelden van Martin Philippo, Xander Verweij, Jelle Rijnsburger en Koen Kuypers zijn hier te vinden: Octane CaC Fotoalbum

Tijdens het evenement liepen wij rond met een iPhone in aanslag en dat heeft geresulteerd in deze vijf minuten durende video op Youtube: Octane CaC Video

Volgende edities:

Op onze evenementenpagina is meer informatie te vinden over komende evenementen:

12 mei: Octane Classics and Coffee (met concours!) op Zandvoort

9 juni: Octane Classics and Coffee op het Eemklooster in Amersfoort

1 september: Octane Classics and Coffee at the Museum (Visscher Classique Museum in Buren)

× Wil je direct contact?