Een Nederlandse verzamelaar met een mooie collectie Alpine’s en auto’s van Renault Sport heeft deze in de etalage gezet. Overigens om een heel mooi ander plan ten uitvoer te brengen, andermaal met auto’s in de hoofdrol.

Het gaat om in totaal veertien auto’s, allemaal in uitstekende staat en met opvallend lage kilometerstanden. De zes aangeboden Alpine’s zijn achtereenvolgens een A110 1600 SX, A310 Rally, een V6 Turbo, een 610 en drie A310’s. Die laatste drie zijn een V6 Phase II, een V6 Groupe 4 en een Rally.

De zeven Renault’s zijn een Clio V6 Phase II, Mégane IV 300 Trophy R met slechts 24 kilometer op de teller, Mégane N4, Mégane R26R, R5 GT Turbo Phase II, 5 Turbo 2, 5 Turbo en een Sport Spider.

De auto’s zijn allemaal ondergebracht op een speciale verdieping van het Visscher Museum in Buren, welke anders dan de rest van het museum alleen toegankelijk is voor serieus geïnteresseerden. Een afspraak voor een bezichtiging kan gemaakt worden via het platform www.kucarfa.nl, waarop de auto’s in detail te zien zijn.

De verkopende partij is Chris Visscher – broer van Henk Visscher, oprichter van het museum in Buren. Chris Visscher was met zijn VKV Groep een zeer succesvolle Renault-Nissan dealer die uitgegroeid is tot de grootste dealer van beide merken in Nederland. Zijn bedrijf was ook de enig officiële Renault Sport dealer buiten Frankrijk. Visscher introduceerde daarnaast de Nissan R35 GT-R in Nederland en was de eerste sponsor van huidig F1 wereldkampioen Max Verstappen in de Formule 3. Chris was ook lid van de Alpine Advisory Board bij de totstandkoming van de huidige Renault Alpine A110.

In de loop der jaren heeft hij een prachtige privécollectie opgebouwd, met focus op Renault Sport en Alpine, waarbij hij een voorkeur aan de dag legde voor exemplaren in perfecte staat en met zo laag mogelijke kilometerstanden. Visscher wil zich nu echter gaan toeleggen op een ander project, waarin een andere klassieke auto een hoofdrol krijgt. Ook van die auto heeft hij een verzameling opgebouwd, met veel exemplaren met een heel vroeg chassisnummer. Chris heeft echter grotere ambities met deze auto’s dan alleen maar verzamelen.

× Wil je direct contact?