Waar we ons een maand vooraf nog afvroegen of de belangstelling voor deelname aan de Octane Scramble wel op peil zou blijven, bleek zondag 4 juni dat het evenement de harten van steeds meer autoliefhebbers verovert.

Het Scramble-veld en de Car Boot Sale (foto Jeroen de Graaf)

Het weer was een factor waar we natuurlijk geen invloed op hadden, maar de goden waren ons wederom goed gezind. Een prachtige zonovergoten grasmat voor het karakteristieke Eemklooster in Amersfoort bood de ideale locatie voor de bijna 400 deelnemers die vanaf negen uur in de ochtend kwamen binnengereden.

De auto’s werden verwelkomd op de oprijlaan door Eric, vervolgens door Ruud doorverwezen naar het veld waar ondergetekende en Jeroen klaar stonden om de rijen enigszins ordelijk gevuld te krijgen. Tot het moment dat er echt geen auto meer bij kon, maar het paste allemaal net! Bij de Octane tent waren Hetty, Ton en Yvonne beschikbaar voor vragen of een praatje. Ondertussen stonden op het plein een twintigtal auto’s met de kofferbak open: een nieuw initiatief, de Car Boot Sale. De aandacht per stand bleek wisselend omzetsucces op te leveren.

Bij de toegang tot het veld stonden inmiddels een stuk of zes jonge carspotters met hun camera’s in aanslag om al het moois dat kwam langsrijden vast te leggen. Zoals ook bij de vorige edities lag de kracht van de Scramble in de mix: een Spyker C8, Daf 33, Ferrari F12, Rolls Royce Phantom Drophead Convertible, Lamborghini Islero, De Tomase Pantera (en Longchamp), Nissan Figaro, Opel Manta, Lancia Beta Coupe, Ferrari 250 GT Prototype, Alfa Romeo SZ, BMW 635 CSi, Peugeot 205 GTI, Ferrari Roma (dank aan Kroymans), Morgan Super 3 (dank aan Louwman Exclusive!), Armstrong Siddeley, Ogle, Corvette, Lexus LFA (!), en nog heel veel meer pareltjes.

Foto: Marcel Pach

De feedback die wij ter plaatse en na afloop hebben ontvangen vat zich samen in drie aspecten die gewaardeerd worden: mooie auto’s om naar te kijken, een fantastische locatie met goede koffie en broodjes (dank La Cantina en Eemklooster) en vooral onverwachte ontmoetingen en leuke gesprekken met autoliefhebbers. “Mijn Fiat 126 staat naast een Ferrari F12 en ik krijg minstens zo veel belangstelling en vragen. Dat is toch uniek?” aldus een enthousiaste deelnemer. De vraag welke auto de titel ‘Best of Show’ heeft verdiend, mag dan ook door iedereen persoonlijk ingevuld worden.

Vanzelfsprekend gaan wij ons wederom beraden over een volgende editie van de Scramble, met aandacht voor de omvang van het evenement (steeds meer auto’s, maar het toch laagdrempelig en informeel willen houden), het thema en de locatie-mogelijkheden. Mocht u na deelname tips of opmerkingen hebben om de Scramble nog beter en leuker te maken, stuur gerust een mailtje naar frankgoedhart@octanemagazine.nl

Wij danken iedereen die heeft meegewerkt aan deze editie voor de inzet en het enthousiasme! Blijf ons volgen (en liken) op Instagram, Facebook en LinkedIn. Voor diegenen die kennis willen maken met de prachtige autoverhalen die tweemaandelijks in Octane Magazine verschijnen: neem een kennismakingsabonnement van drie nummers voor slechts € 38,25. Klik voor meer informatie.

De Ferrari 250 GT vastgelegd door Koen Kuypers

Wij danken ook de fotografen voor de grote hoeveelheid beelden die we mochten ontvangen! Op Facebook hebben we veel van deze foto’s gepubliceerd; leuk om uw eigen auto te vinden en te downloaden! Een leuke video staat op: https://youtu.be/NbLqtvNWIVA

× Wil je direct contact?