In wat een van de natste junimaanden ooit zal blijken te zijn, werd de Octane Classics and Coffee van 9 juni, op het Eemklooster in Amersfoort, getrakteerd op een uitzonderlijk zonnige dag. Het hoofdveld en de verhoogde toegangsweg waren in een mum van tijd gevuld met meer dan 400 bijzondere klassiekers en youngtimers en ook dankzij veel bezoekers ontstond er een gemoedelijke sfeer rond het klooster.

Vanuit de lucht (beeld van David de Vries)

Op het centrale plein stond een selectie van auto’s die wij zelf bijzonder genoeg vonden voor wat extra aandacht. De Renault 25, Renault Supercinq Bye Bye én de Renault Celtaquatre van Robert van Ieperen bevonden zich in gezelschap van een prachtige R16 en de Renault 5 Turbo2, de voormalige race-auto van Jan Lammers in de Renault 5 Turbo Cup. Alpine had een A110 Enstone Edition meegenomen en die contrasteerde mooi met de originele A110 Berlinette van Domien Poelsma. Pon bracht met vier Golfjes een ode aan de vijftigste verjaardag van deze Volkswagen en ook Dutchie, een Vanderhall, een Hot Rod en een Ford GT40 replica trokken veel aandacht.

Terwijl iedereen ongetwijfeld na afloop met een persoonlijke ‘best of show’ in gedachten huiswaarts keerde, blijft de opzet van onze Classics and Coffee zelf voor ons het belangrijkste: een mooie mix van oud en nieuw, langzaam en snel, duur en betaalbaar, opvallend en bescheiden. Leuke mensen, mooie auto’s, goede koffie, een toplocatie én mooi weer. Wat kan een autoliefhebber nog meer verlangen?

Dankzij de aanwezigheid van vijf enthousiaste fotografen hebben we een compleet online album kunnen samenstellen. Het werk van Xander Verweij, David de Vries, Koen Kuypers, Daniel Melton en Jelle Rijnsburger: Octane Cac Fotoalbum

Onze eigen impressies zijn vastgelegd in een korte (4 minuten) video: Octane Cac Video

Kijken en praten (beeld Koen Kuypers)

De volgende Octane Classics and Coffee staat gepland op 1 september. Locatie: het Visscher Classique Museum in Buren. Informatie over inschrijving volgt. Houd onze www.octanemagazine.nl/evenementen pagina in de gaten.

50 jaar VW Golf (beeld Xander Verweij)

× Wil je direct contact?