De oprichter van het museum: Prof. Dr. Friedhelm Loh

Vanaf 23 juli 2023 kunnen auto- en motorsportliefhebbers voor het eerst de collectie zien van het ‘Nationales Automuseum The Loh Collection’ in Dietzhölztal-Ewersbach (deelstaat Hessen, in de buurt van Siegen) beschikt over ongeveer 150 spectaculaire auto’s uit de periode van 1886 tot heden. De inaugurele tentoonstelling van het museum toont one-off’s, prototypes en enkele hoogtepunten uit de autogeschiedenis, waaronder Michael Schumacher’s eerste WK-winnende Ferrari, de Lincoln Continental gebruikt door de Amerikaanse president John F. Kennedy en de Maybach Exelero recordauto.

Het museum hecht veel belang aan onderzoek en onderwijs, wat onderstreept wordt door de opening van een zogenaamde ‘Hochschulcampus Nationales Automuseum’ van de Faculteit Economie en Recht van de Hogeschool Nuertingen-Geislingen en door samenwerking met andere scholen. Jochen Buck, een toonaangevende Duitse expert op het gebied van ongevallenonderzoek geeft lezingen en lessen.

De speciale tentoonstelling ‘100 year of the Le Mans 24-hour race’ omvat meer dan 20 originele raceauto’s vanaf 1928 en ‘Passion on Wheels’ toont 150 auto’s van 1886 tot heden.

Le Mans

Het museum, met moderne architectuur aan de buitenkant en een contrasterend nostalgische uitstraling in het interieur lijkt ons de moeite waard voor een tussenstop op weg naar zonnige vakantieoorden. Maar het is ook niet te ver (3,5 uur rijden vanuit Amersfoort) om het als dagtrip in te plannen.


Open vanaf 23 juli, van woensdag t/m zondag. Meer informatie: www.nationalesautomuseum.de

× Wil je direct contact?