In het weekeinde van 10 tot en met 12 mei zullen de motoren op het circuit van Zandvoort weer ouderwets ronken, want dan heeft de 47ste editie van de Historic Zandvoort Trophy plaats. De organiserende HARC en partner 402 Events beloven uiteraard veel racende klassiekers op de baan, maar er zullen er ook vele in de paddocks door clubs gepresenteerd worden. Er is ook gelegenheid tot vrij rijden op het circuit, en wie graag een praatje maakt met Gijs van Lennep of Michael Bleekemolen krijgt tijdens een meet & greet de kans. De raceklassen die aan bod komen zijn het NK GTCC (GT’s en toerwagens 1966-1981), FFR-FOR (formule Ford en Opel) en HARC 82-90. Reken op een pre-war race enkel voor Austin’s en MG’s, tot bouwjaar 1940. De kwalificaties op zaterdag 11 mei zijn gratis toegankelijk.

Zondagochtend 12 mei zijn, vanaf 9 uur, autoliefhebbers welkom om hun geliefde klassieker of youngtimer op het binnenterrein van het circuit te parkeren voor de Classics and Coffee. Wie daarnaast zijn auto op het circuit wil leren kennen kan zich aanmelden voor het onderdeel Vrij Rijden, kosten € 50,- voor twintig minuten (helm verplicht, één passagier toegestaan). Wie het liever kalmer aandoet kan voor hetzelfde tarief het circuit op tijdens het onderdeel ‘Parade’ (helm niet verplicht, passagiers toegestaan), om te proberen de pacecar bij te houden. Aanmelden kan door een mail te sturen met naam, auto en jouw keuze voor circuitrijden (Vrij Rijden of Parade), naar frankgoedhart@octanemagazine.nl

Net zoals verleden jaar zal er weer een concours d’elegance zijn tijdens de Historic Zandvoort Trophy. Het concours, onder auspiciën van Octane Magazine, zal op 12 mei plaats hebben en staat open voor auto’s van 25 jaar of ouder, in uitstekende staat uiteraard. Wat niet wil zeggen dat goed gepreserveerde, ongerestaureerde auto’s niet welkom zijn.

Deelname is gratis, er zal een kundige jury klaar staan om de auto’s te beoordelen – en natuurlijk ook een tafel met mooie trofeeën.

Interesse om mee te doen? Stuur dan een email naar info@octanemagazine.nl onder vermelding van je naam, telefoonnummer plus minimaal 100 woorden over de auto, met daarin vermeld merk, type en bouwjaar. De klassen waarin de auto’s worden onderverdeel zullen later bekend gemaakt worden en afgestemd zijn op het aanbod.

× Wil je direct contact?