Is de McLaren F1 de beste supersportwagen aller tijden? Hoe kijkt Paul Koot terug op de Lancia Hyena Zagato? En hoe gelukkig word je van het rijden in een Simca 1000 Rallye I en II? En nog veel meer mooie verhalen staan in Octane Magazine 065.

In deze 65e editie is een hoofdrol weggelegd voor de McLaren F1. De mannen die dertig jaar geleden de introductie meemaakten en de eerste testritten deden blikken uitgebreid terug op hun belevenissen. Voor Quality Time – ons traditionele interview – hebben we uitgebreid gesproken met Sigrid de Vries, de vrouw die de belangen en visies van de auto-industrie bij de Europese Commissie onder de aandacht probeert te brengen. Dat er heel veel beter had gekund – en nog kan – maakt ze klip en klaar duidelijk.
We hebben gereden met een Maserati 5000 GT, een onbekende en ondergewaardeerde superauto van formaat – en we waren diep onder de indruk. We maakten opnieuw kennis met de Lancia Hyena Zagato en blikken terug met Paul Koot, het brein achter dit unieke Nederlandse avontuur. Twee Nederlanders uit de autosport komen uitgebreid aan bod: Freek Dudok van Heel en de Groningse gentleman racer Harry Scholten.
Voorts reportages over de NSU 1000TTS, de Simca’s Rallye 1 & 2 (die we meekregen bij Visscher Classique!), de MG F Stiles en de Bentley Speed Eight van Racing Green.

Wist u dat Octane Magazine ook te lezen is op www.readly.com en dat u een exemplaar kunt bestellen in onze webshop? Voor het totale gemak en om nooit meer een nummer te missen is een abonnement de oplossing!

× Wil je direct contact?