Wij kijken met veel plezier terug op de vierde Octane Scramble die zondag 8 oktober plaatsvond op het vertrouwde Eemklooster in Amersfoort. Het aantal aanmeldingen en spontane ‘show-ups’ was nog nooit zo groot, we hebben meer dan 400 deelnemende auto’s een plekje mogen geven op het terrein.

Scramble-talk – Foto Martin Philippo

Toch zijn we er met elkaar in geslaagd om de sfeer en de gezelligheid te behouden en dat is en blijft een sterk en gewaardeerd punt van onze Scramble; niets moet, de waardering voor elkaars’ auto is groot en er ontstaan veel leuke gesprekken en onverwachte ontmoetingen tussen autoliefhebbers. Het cars & coffee concept in ulitmo forma.

Octane Paddock: Lotus Eletre vs Bizzarrini (foto Martin Philippo)

Ook dit keer hadden we de Octane Paddock, het plein voor het klooster, gevuld met wat speciale uitzonderingen op de regel: een viertal De Tomaso Longchamp (terwijl er kennelijk slechts 11 in Nederland op kenteken staan), indrukwekkende raceauto’s van onze vrienden van de HARC, een prachtige Graham Paige Super 8 Racing uit 1929, een bloedrode Bizzarini (Iso) die ongelofelijk klein leek in verhouding tot de elektrische Lotus Eletre die ernaast stond. De zelfgebouwde ‘Dutchie’ van Frans Amsing completeerde de Paddock bezetting.

Een veld (en meer) vol (Foto: Koen Kuypers)

De catering werd verzorgd door La Cantina, aangevuld met de brandweerbus van Kok&Kook. Bij deze laatste vlogen de broodjes kroket en de hotdogs bijna letterlijk over de toonbank.

Op het veld en de parkeerplaatsen was de mix, de ‘scramble’, weer optimaal; van Corvette tot Bianchina, van Daf 55 tot Lamborghini Gallardo en van VW T2 camperbus tot Ferrari F12. En alles daar tussenin. Naast de Bizzarrinni trok ook de Lamborghini Espada van Mick Andriesse veel bekijks. Maar ook een M3 EVO, een De Tomaso Pantera, een orignele Honda Civic en een zeldzame NSU spider met wankelmotor en een BMW Z1. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Er staan veel foto’s van het evenement online: Scramble Fotoalbum
De fotografen zijn: Martin Philippo, Xander Verweij, Koen Kuypers, Jelle Rijnsburger, Wim Haze, WFB en Mika Noorlander. Dank voor het delen van de beelden!

Paddock-talk (Foto Koen Kuypers)

Een vijf minuten overzichtsvideo staat op Youtube: Octane Scramble 4 video

Enthousiast geworden en kennismaken met het Octane Magazine? Neem een proefabonnement voor drie nummers, voor € 38,25. De Octane Scramble T-shirts, in XL en L waren populair afgelopen zondag. Bestellen kan nog steeds: www.octanemagazine-shop.nl

Dank aan alle deelnemers, de vrijwilligers en de mensen van het Eemklooster, voor de aanwezigheid, inzet en gastvrijheid. Op naar de volgende Scramble?

× Wil je direct contact?