Fotograaf Berend Groeneveld is vandaag van start gegaan in wat hij ‘de langste en zwaarte uitdaging voor klassieke auto’s’ noemt, de 14.000 kilometer lange Peking to Paris rally voor auto’s van voor 1976. De rally volgt in de voetsporen – eigenlijk bandensporen – van Prins Borghese en de andere pioniers uit de eerste editie van 1907. Berend kiest ervoor om de rally te voltooien met een Bentley (koosnaam Woolfy) MK VI Justine Special uit 1948.

Hij verklaart: “Sinds Woolfy bij ons is afgeleverd in 2022 hebben we verschillende rally’s gereden en in totaal ruim 10.000 km afgelegd. Hoewel de auto compleet ‘restored’ is, blijven veel materialen wel wat ouder. Zo zijn de ruitenwissers een paar keer kapotgegaan en hebben we ze in Schotland tijdens de Scottisch Malts Rally met een touwtje handmatig moeten bedienen!  Nu dus extra ruitenwissers mee. Voor de zekerheid.”

De auto’s zijn eerder in China aangekomen, Berend heeft zijn Chinese rijbewijs en nummerplaat opgehaald en alle deelnemers en de hele crew van Hero-Era hebben een gedegen briefing gehad. Ze zullen 37 dagen onderweg zijn en daarvan zeven nachten in een tent doorbrengen. Op dag 9 rijden ze door een rivier die nu 40 centimeter diep is en 70 meter breed, precies de ‘vrije’ hoogte van zijn auto. 

De reis van Berend is te volgen in beeld en woord, op zijn eigen blog-pagina:

× Wil je direct contact?