Jan van der Marel en Jan Berkhof in de Opel Kadett GTE (1976)

Na 32 jaar keert de Tulpenrallye in 2023 terug op De Vlasakkers! Iedereen die in het verleden op het militaire terrein bij Amersfoort langs de route heeft gestaan om bijvoorbeeld het ‘veni-vidi-vici‘-overwinningsdebuut van John Bosch in de Audi Quattro te aanschouwen, zal verheugd zijn om te horen dat de proloog van de 69e editie van de rally op 15 april 2023 op de Vlasakkers wordt verreden.

A. Boot en J. van Leggelo in de Matra Jet V (1967)

De AMAC organiseerde succesvol van 1982 tot en met 1991 de Tulpenrallye op basis van een compacte dagrally vanuit Barneveld. In Barneveld was de Veluwehal de centrale rally locatie en de Gemeente Barneveld werkte actief mee door ontheffingen te verlenen voor het afsluiten van wegen om daar mooie en uitdagende klassementsproeven te kunnen rijden. Die klassementsproeven hadden namen zoals Kallenbroek, Zeumeren, Achterveld en Kootwijkerbroek én De Vlasakkers. De rallysport floreerde op dat moment in Nederland en diverse teams werden professioneel ondersteund door importeurs zoals Ford, Opel, Lancia en Peugeot. De Tulpenrallye trok dan ook vele tienduizenden bezoekers langs de klassementsproeven en de winnaar van de rally verscheen in die jaren op zaterdagavond live bij de NOS in Studio Sport.

Uitdagende klassementsproeven op militaire terreinen vormden een belangrijk onderdeel van het succes van de rally. Op De Vlasakkers bij Amersfoort wordt al sinds 1966 door de Tulpenrallye gereden en met schitterende proeven was De Vlasakkers een belangrijk onderdeel van de historie.

Stig Andervang en Anja Lieuwma in de Ford RS200 (1986)

Eind maart komt er meer gedetailleerde informatie beschikbaar over het programma van de komende Tulpenrallye. Geniet van de oude foto’s, ter beschikking gesteld door de organisatie.

Guy Colsoul en Hedi van de Kimmenade in de Opel Manta 400 (1986)

× Wil je direct contact?