Laatste nieuws

Home Evenement Historic Grand Prix
Kaart wordt geladen...

Datum en tijdstip
29-08-2014 tot 31-08-2014
Hele dag

Locatie
Zandvoort

Categorieën Geen Categorieën


Op naar de 50.000 bezoekers

Er zijn al 18 Group C racers ingeschreven voor de derde editie van de Historic Grand Prix Zandvoort, inclusief een Mazda 787. En er komt nog veel meer moois. De organisatoren hopen in augustus een bezoekersaantal van meer dan 50.000 te halen.

Organisatoren Circuit Park Zandvoort en de Historische Auto Ren Club presenteerden het internationale topevenement op historische grond: Landgoed Maarsbergen. Dit was de thuisbasis van Ecurie Maarsbergen, de renstal van Carel Godin de Beaufort. Het was dan ook een bijzonder moment daar de Porsche 718 van deze racelegende te zien staan, in het gezelschap van coryfeeën als Gijs van Lennep, Toine Hezemans, Michel Bleekemolen en Jan Lammers.

Vorig jaar trok het evenement 46.000 bezoekers, de verwachting is dat het erg sterke programma nog meer autoliefhebbers naar Zandvoort gaat lokken. De coureurs komen er in elk geval graag, vooral om Zandvoort een van de weinige circuits war de sfeer van vroeger behouden is gebleven. De aanvullingen op het programma, ten opzichte van 2013, zijn de komst van groep C, de even spectaculaire DRM Klassik Pokal, 500 cc Formule 3-auto’s en een groot veld met ‘Youngtimers’. In totaal verschijnen er dertien raceklassen in actie, het tijdschema telt maar liefst 23 races.
Onder de aangekondigde Group C auto’s behoren een Mazda 787, met die door merg en been jankende rotatiemotor, een Mercedes C11, Porsche 962’s, een Nissan R90 en een heel horde meer. Op de bevestiging van een Jaguar XKR-16 wordt nog gewacht. Het zal in augustus de allereerste keer zijn er een race voor Group C op Nederlandse bodem wordt gehouden en gezien de snelheid van deze klasse, belooft het een zeer spectaculair schouwspel te worden.
Ook de DRM Klassik Pokal is een nieuwe aanwinst. De Deutsche Rennsport-Meisterschaft is de voorloper van de huidige DTM en doet daar qua spektakel allerminst voor onder. Het startveld telt onder meer buitenaards ogende Groep 5-kanonnen van het kaliber Porsche 935 en Zakspeed Capri Turbo. De organisatie verwacht ook een flink aantal BMW’s M1.

Alle publiekslievelingen van de afgelopen twee edities van de Historic Grand Prix Zandvoort zijn ook dit jaar weer van de partij. Denk onder meer aan de drie velden voor F1- en Grand Prix-auto’s. Het FIA Masters Historic Formule 1 Championship is een officieel FIA-kampioenschap voor F1-auto’s uit de periode 1966 – 1985. De oudere F1- en Grand Prix-auto’s komen in actie in de klassen Grand Prix Cars ’61 – ‘65 en Grand Prix Cars pre ’61.
De Historic Formula 2 en de FIA Lurani Trophy, voor Formule Junior-auto’s, zijn twee klassen die een overzicht bieden van de vroegere opstapklassen richting de Formule 1. In totaal telt het programma dertien klassen. Het FIA Masters Historic Sports Car Championship is ook een oude bekende voor de fans van de Historic Grand Prix Zandvoort. De klasse voor ‘Le Mans’ sportprototypes en GT’s uit de periode 1962 – 1974 is als het ware de voorvader van de klasse Groep C.

De klassen Gentlemen Drivers, NK HTGT, Pre ’66 Touringcars en de combinatie NK GTTC – YTCC brengen startvelden met GT’s, toerwagens en ‘Youngtimers’ (vanaf 1966) aan de start.

Tickets voor de Historic Grand Prix Zandvoort op Circuit Park Zandvoort zijn te bestellen via de website www.historicgrandprix.nl.

Print Friendly, PDF & EmailWebdevelopment Passionate Bastards